Manual per evitar l'assetjament de les companyies telefòniques

Un valencià ha publicat un llibre amb consells després d'haver aconseguit una ordre d'allunyament contra una empresa que li demanava una quantitat de diners

Un advocat de València aconsegueix una orde d'allunyament per assetjament d'una compayia telefònica / À Punt NTC

Francisco Javier Galán és un valencià que ha aconseguit una orde d’allunyament contra una companyia de telefonia que l'assetjava per a cobrar-li una mínima quantitat de diners, en una sentència única a tot Espanya. Aquest advocat de València ha plasmat les claus per a guanyar la batalla legal que va lliurar fins a obtindre aquesta orde d'allunyament en un manual bàsic en què s'adverteix d'una pràctica que és un delicte i que afecta més persones del que sembla. 

"El telèfon sonava a tota hora, cada dia. I trucaven a tota la família", explica Galán, a qui una empresa de telefonia va martiritzar durant mesos perquè pagara un deute de canvi de companyia que, a més, era fals. "No entenen de res, són empreses encarregades de donar-te la matraca, perquè és per al que les han contractades", assegura. 

Per això va iniciar la croada i acollint-se a la reforma del Codi Penal va poder argumentar que patia assetjament, un delicte que fins ara es reduïa al terreny sexual. El 2018 va guanyar la sentència i ara ha decidit fer un pas endavant i escriure aquest manual que "et diu com fer la faena bruta". 

També et pot interessar

stats