Mercavalència recupera la III Entrada de la Clòtxina al Mercat del Cabanyal
En l'esdeveniment se serviran més de 4.000 racions gratuïtes del producte valencià per excel·lència

El Mercat del Cabanyal acull este dissabte la tercera edició de l’Entrada de la Clòtxina, una de les cites gastronòmiques més estimades pel veïnat i que torna a celebrar-se després de quatre anys d'absència. La trobada l'ha organitzada Mercavalència amb el suport de la Regidoria de Mercats de l'Ajuntament de València i la fundació Visit València.
De 10:30 h a 14:00 h, l’emblemàtic mercat s'omplirà de sabor, música, tradició i activitats per a tots els públics en una jornada que reivindica el producte de proximitat i el consum responsable i de qualitat, així com el paper social dels mercats municipals, tal com ha indicat l’organització en un comunicat.
Per a esta saborosa cita es prepararan més de 4.000 racions gratuïtes de clòtxina valenciana, cultivada al Port de València i cedida per Clòtxina de València. Per a poder degustar-les, caldrà presentar un tiquet de compra adquirit en qualsevol dels llocs del Mercat del Cabanyal durant el matí de dissabte per a donar suport al comerç de barri.
Alabau Frutas y Verduras hi col·laborarà proporcionant els ingredients necessaris per a l'elaboració de les racions i Grupo Panach refrescarà els venedors amb la seua tradicional orxata, contribuint així a l'ambient festiu de la jornada.
A més, la fundació Visit València ha organitzat espectacles de cuina en directe de la mà de l'equip de cuiners de La Sastreria i Original Paella, dos projectes gastronòmics amb segell local i una ferma aposta pel producte de temporada.
Durant tot el matí compartiran receptes tradicionals i creatives elaborades amb clòtxina valenciana, a més de trucs i consells per a traure-li el "màxim" partit a este "autèntic tresor" del Mediterrani.
Des de primera hora, la plaça del mercat estarà ambientada amb música en directe, tallers infantils i activitats de tota mena. Com a colofó, de 12:00 a 14:00 hores tindrà lloc un concert sorpresa obert a tots els assistents.