La menstruació incapacitant s’haurà de demostrar amb un certificat mèdic

La regla dolorosa pot afectar un terç de la població femenina en edat fèrtil

La menstruació incapacitant s’haurà de demostrar amb un certificat mèdic / À Punt NTC

Divisió interna en el govern espanyol arran de la baixa per la menstruació que ha anunciat el Ministeri d'Igualtat. La ministra Irene Montero proposa un permís de fins a cinc dies per a les dones que pateixen menstruacions molt doloroses i incapacitants per a desenvolupar el seu treball. Però enfront s'ha trobat l'oposició dels que pensen que la mesura, més que ajudar, suposa un estigma per a les dones.

Un metge haurà de certificar els dolors incapacitants per la menstruació de les treballadores per a accedir a una baixa de tres a cinc dies. Així es garanteix el dret a la salut menstrual.

Segons arreplega l'esborrany de la llei de l’avortament, la baixa mèdica tindrà una validesa anual i haurà de renovar-se any rere any. 

L’empresa de Castelló de la Plana Airnatech, dedicada al tèxtil, té molt clar que s'ha de reduir la bretxa de gènere entre homes i dones a l'hora de desenvolupar el treball i donarà suport decididament a la mesura. “Existeix el dubte de si penalitzarà o beneficiarà les dones, perquè molts empresaris poden pensar que, pel simple fet de ser-ho, demanaran el permís sempre, quan no és així”, ha manifestat Ester Pérez, del departament comercial d’Airnatech. 

Segons la Societat Espanyola de Ginecologia i Obstetrícia, la regla dolorosa pot afectar un terç de la població femenina en edat fèrtil.

També et pot interessar

stats