Menorca, primer territori espanyol en nova normalitat

Balears i la Comunitat Valenciana són les úniques comunitats que mantenen la incidència acumulada en 14 dies per davall de 50

Turistes prenen el sol a la platja de Binisafúller, a Menorca, el passat dimecres David Arquimbau
Turistes prenen el sol a la platja de Binisafúller, a Menorca, el dimecres passat / David Arquimbau (Efe)

Menorca és el primer territori d'Espanya que registra dades que corresponen a fase de nova normalitat, segons indica un informe publicat pel Ministeri de Sanitat, basat en els indicadors de seguiment de la Covid-19. L'informe xifra la incidència acumulada en 14 dies a l'illa en 17,5 casos per cada 100.000 habitants i en set dies en 8,4 casos per cada 100.000 habitants. A més, no hi ha cap cas d'infecció de Covid-19 entre persones majors de 65 anys.

Balears i la Comunitat Valenciana són les úniques comunitats autònomes que aconsegueixen mantindre la incidència acumulada en 14 dies per davall de 50, quan la mitjana espanyola és de 124,34 casos per cada 100.000 habitants.

Entre els paràmetres analitzats pel ministeri destaquen el bon control de la pandèmia i un nivell molt baix de risc de transmissió del coronavirus, segons l'informe amb data del 26 de maig.

D'altra banda, la taxa de positivitat de les proves diagnòstiques és de l'1,3%, i la taxa d'ocupació de llits hospitalaris i d'unitat de vigilància intensiva (UCI) per pacients Covid és d'1,1 i 4,3%, respectivament.

Menorca s'ha situat per davall dels 50 casos per cada 100.000 habitants durant gran part de la pandèmia. El 2021, entre el 19 de març i el 9 d'abril no va haver-hi cap pacient Covid hospitalitzat, i a 29 de maig hi ha dos pacients en planta de medicina interna i un en l'UCI del Mateu Orfila.

El 35% de la població menorquina ha rebut almenys una dosi de vacuna contra el coronavirus, mentre que el 14,1% ha completat el procés d'immunització.

També et pot interessar

stats