Quasi la meitat dels xiquets valencians en situació de pobresa no rep beca menjador

Hi ha 32.100 menors que no es poden permetre menjar un plat de carn com a mínim cada dos dies. Save The Children demana al nou Consell que augmente aquestes ajudes

Menjador escolar
Menjador escolar / Europa Press

Quasi la meitat dels xiquets en situació de pobresa de la Comunitat Valenciana no rebia l'any passat una beca menjador, segons l'extrapolació de dades realitzada per Save the Children de l'Enquesta de Condicions de Vida 2022.

En concret, d'acord amb aquesta informació, hi ha 32.100 menors que no es pot permetre menjar un plat de pollastre, carn o una proteïna equivalent com a mínim cada dos dies.

Davant d'aquesta situació, les famílies més vulnerables, que ara afronten una tornada a escola, confien en les beques menjador per a cobrir les necessitats alimentàries dels seus fills i filles.

“Gràcies a les beques menjador, xiquets amb pocs recursos poden optar a una nutrició més completa i saludable, la qual cosa també té un clar impacte en el seu rendiment escolar”, ha explicat el director de Save the Children a la Comunitat Valenciana, Rodrigo Hernández.

En aquest sentit, Hernández ha assenyalat que aquestes beques “actuen com un pilar de suport, no sols alleujant la càrrega financera de les famílies, sinó també proporcionant a xiquets i adolescents un espai segur on puguen rebre una alimentació equilibrada que contribuïsca al seu creixement i benestar general”.

“És imprescindible que el nou govern autonòmic augmente l'abast d'aquestes beques, perquè cap escolar es quede arrere per motius econòmics”, conclou Hernández.

Cobertura insuficient a la Comunitat Valenciana

Segons dades de Save the Children, a la Comunitat Valenciana les ajudes de menjador escolar només aconsegueixen al 19,72% de l'alumnat en educació infantil i obligatòria.

D'aquesta manera, a la Comunitat Valenciana, 138.432 alumnes estarien rebent ajuda de menjador enfront dels 252.770 xiquets i adolescents en situació de pobresa.

Això suposa que més de 110.000 menors d'edat que viuen en llars vulnerables de la Comunitat Valenciana continuen pagant el menjador escolar o no hi tenen accés.

A més, assenyala que a la Comunitat Valenciana l'ajuda de gratuïtat del menjador continua sense tramitar-se per concessió directa, sinó per concurrència competitiva mitjançant un sistema de punts.

Això significa que, si no queda pressupost en la partida de beques, encara que les famílies reunisquen els requisits es poden quedar sense aquesta ajuda.

També et pot interessar

stats