Més meduses i menys pesca: conseqüències de la pujada de la temperatura de la mar

Els ecosistemes marins estan connectats i les alteracions que s'estan produint en el medi ja són visibles a les nostres costes

L'Albufera és un clar exemple dels efectes devastadors per la pujada de temperatures / À Punt NTC

Els oceans són els grans reguladors de la temperatura del planeta i també absorbeixen part dels gasos d'efecte d'hivernacle, però el canvi climàtic està marcant l'empremta en el medi marí.

L'elevada quantitat de meduses a les nostres platges i la disminució de la pesca d'algunes espècies tenen una relació directa amb la pujada de temperatures de la mar, segons alerten les veus expertes.

“A escala local, a les llacunes costaneres com l'Albufera es fan palesos els efectes devastadors per la pujada de temperatures”, assegura Pablo García, investigador de la Fundació Oceanogràfic.

Borja Mercado, doctor en Biodiversitat, afig que amb l’acceleració dels canvis de la temperatura marina dels últims anys “perillen els esculls coral·lins, algunes espècies migren i els cetacis adapten les pròpies rutes”. Uns canvis que impacten en els ecosistemes i afecten totes les espècies, “inclosa la humana”.

Els ecosistemes marins estan connectats i les alteracions que s'estan produint en el medi ja són visibles a les nostres costes. Aquest augment de la temperatura afecta també la quantitat d'oxigen de la mar i l'arribada d'altres espècies no autòctones. 

També et pot interessar

stats