La medusa ou ferrat prolifera al Campello abans d'hora

Tot i que són menys perilloses, es recomana no tocar-les, ja que provoquen reaccions urticants

Medusa ou ferrat

Els banyistes del Campello (Alacantí) estan ben pendents aquests dies de la proliferació de la medusa coneguda com d'ou ferrat (Cotylorhiza tuberculata), que ha avançat l'arribada a causa de l'alta temperatura de l'aigua i els corrents. Tot i ser de les menys perilloses, es recomana no tocar-les, perquè també provoquen reaccions urticants. "Enguany ha sorprés un poc, perquè s’ha avançat el seu cicle, és un visitant habitual en les últimes setmanes d’agost, setembre i fins i tot octubre", explica Juan Guillem, biòleg de l’institut d’ecologia litoral del Campello.

Tot i ser de les més inofensives es recomana no tocar-les, tal com ha contat Diego Garcia, que treballa a l’institut d’ecologia litoral del Campello: “Si la trobem i necessitem manipular-la, encara que això no és recomanable, s’hauria d’evitar la zona dels tentacles, la zona de damunt, el paraigua, es pot tocar i no té cap efecte nociu”.

Amb tot, si s'acaba amb una picadura, cal retirar-ne els tentacles, rentar-la amb aigua de la mar i consultar els socorristes.

També et pot interessar

stats