Medicina Familiar i Infermeria alerten de retards en els resultats de proves PCR

Denuncien que el retard fa que es perda la traçabilitat dels casos i permet que persones amb símptomes facen vida normal

Personal sanitari fa una PCR / À Punt NTC

La Societat Valenciana de Medicina Familiar ha avisat que en alguns departaments de salut comença a ser preocupant el retard en l'entrega de resultats de les proves PCR, a causa de la gran pressió en els laboratoris. La secretària, Pilar Valero, ha explicat a À Punt Notícies que "alguns departaments a la Comunitat Valenciana estan tenint tres o quatre dies de demora per a obtindre els resultats de la PCR". Aquesta demora en les proves diagnòstiques afavoreix que es perda el rastre de la infecció: "Si retardem fer-li la PCR a un cas positiu, les persones que estigueren en contacte amb aquest cas, es poden perdre, explica Valero.

Juan José Tirado, president del Consell d'Infermeria de la Comunitat Valenciana, ha dit que s'està "donant la paradoxa de gent a qui donen el resultat de la PCR el mateix dia que han acabat el confinament. Això demostra que cal major esforç de la Conselleria". Tirado ho atribueix a una saturació dels infermers i infermeres, a causa de la vacunació i de la gran quantitat de proves que es necessiten. El president del Consell d'Infermeria xifra en 3.000 el nombre de professionals que caldrien per a "normalitzar la ràtio" amb la resta de l'Estat i d'Europa.

També et pot interessar

stats