Medi Ambient reprén els plans d’ordenació i els usos de gestió de l'Albufera

Pradas assegura que buscaran un “alt consens” entre tots els municipis afectats

Imatge d'arxiu de l'Albufera de València / À Punt NTC

El cultiu de l'arròs és un dels usos compatibles amb la protecció del parc natural de l'Albufera, un espai complex que abasta els termes de tretze municipis, entre altres el de València. Per a regular les activitats dins del parc és preceptiu un pla d'ordenació de recursos naturals, però la norma vigent és de l'any 1995. 

Durant els últims anys s'ha elaborat un esborrany nou i detallat. Per a completar-lo està el Pla d'Usos i Gestió, que la Conselleria de Medi Ambient vol reactivar en aquesta legislatura. “Volem que les normes vagen a l'uníson i siguen d’alt consens entre totes les poblacions”, assegura la consellera Salomé Pradas.

El consens implica, a més dels ajuntaments, el sector de l'arròs, la caça, la pesca, el turisme i els grups conservacionistes, que destaquen la importància de les noves aportacions de l'esborrany del nou pla d'ordenació. Eva Tudela, portaveu d’Acció Ecologista - Agró, destaca entre les prioritats la zona d’amortiment la zona de la conca de l’Albufera, la protecció dels barrancs i també la gestió hídrica. 

I pel que fa al Pla Rector d'Ús i Gestió de l'Albufera, la consellera espera preparar-la, publicar-la i aprovar-la al llarg de la legislatura. La primera fase és resoldre les al·legacions presentades al Pla d'Ordenació de Recursos Naturals per a adequar-lo al present del territori.

També et pot interessar

stats