L'Albufera torna a tindre aigües transparents gràcies a les plantes subaquàtiques

El llapó argilenc torna a la zona del parc natural on desemboca la Séquia Reial del Xúquer, després de 40 anys

La recuperació de les aigües transparents de l'Albufera / À Punt NTC
17 de juliol 2022 - 14:10

La vegetació subaquàtica de l'Albufera és un "símptoma que el sistema està millorant" l'estat de l'aigua. Així ho assegura el director general de Conservació de l'Albufera, Joan Miquel Benavent, qui recorda que, als anys setanta, dues terceres parts de la superfície de l'Albufera estaven cobertes per praderies de vegetació submergida. Ara, només ocupen uns metres de la llacuna, la zona on desemboca la Séquia Reial del Xúquer.

Però pensar en aigües transparents a l'Albufera és possible i l'aparició del llapó argilenc n'és testimoni. En part és gràcies a l'entrada de l'aigua clara procedent del Xúquer que aporta nutrients i redueix la presència de microalgues amb el seu color verdós. És fonamental "l’aportació d’aigua de qualitat" en la recuperació, afirma Sergi Campillo, segon tinent alcalde de l'Ajuntament de València.

El llapó argilenc és una planta submergida que torna al parc natural després de 40 anys i ajuda a regenerar la funcionalitat de l'ecosistema. No només millora l'oxigenació de l'aigua, sinó que també actua com a lloc de refugi i de posta d'ous d’altres animals, i manté els nutrients, la transparència i la qualitat de l'aigua.

També et pot interessar

stats