Medalla de plata per a Altura en el concurs Capital del Turisme Rural 2024

El municipi asturià Santalla d'Ozcos s'imposa al de l'Alt Palència amb el 22,8% del vot en el certamen impulsat per la plataforma EscapadaRural

Panoràmica del municipi d'Altura
Panoràmica del municipi d'Altura / Ajuntament d'Altura

Altura, a la comarca de l'Alt Palància, ha quedat segona en el certamen Capital del Turisme Rural 2024. La iniciativa està impulsada per EscapadaRural, la plataforma digital especialitzada en turisme d'interior més important d'Espanya —té registrats prop de 19.000 allotjaments rurals—, i vol premiar la destinació favorita dels viatgers per a visibilitzar els municipis que aposten pel desenvolupament d'aquesta modalitat turística.

Enguany s'ha celebrat la huitena edició del concurs, en què la població asturiana de Santalla d'Ozcos s'ha alçat vencedora per decisió popular, amb el 22,8% dels vora 80.000 vots emesos. Una victòria que li proporciona el títol de Capital del Turisme Rural 2024. Altura, per la seua banda, n'ha aconseguit el 14,9% dels suports, a tres punts de distància de la localitat cacerenya Cabezuela del Valle, que ha quedat tercera amb l'11,7%.

Des d'EscapadaRural han volgut felicitar Altura i tot el veïnat per haver quedat en segon lloc, així com als altres nou municipis que han quedat finalistes "entre les més de 200 candidatures rebudes" de pobles de totes les comunitats autònomes, segons ha explicat Judith Monmany, responsable de comunicació. "Estem convençuts que la gran difusió dels deu finalistes durant tot el procés de votacions, que ha comptat amb el suport de mitjans de comunicació, administracions públiques i cares conegudes com a actors, músics i cantants, periodistes, figures de l'esport i una llarga llista, els ha situat en la ment de les persones com un destí a visitar en la pròxima escapada rural", ha conclòs.

També et pot interessar

stats