Altura, el poble valencià que aspira a convertir-se en el millor destí rural del 2024

Les votacions per a elegir el municipi guanyador entre els deu que aspiren a emportar-se el títol acaben el 15 d'abril

Altura, el poble valencià que aspira a guanyar el títol de millor destí rural del 2024 / À Punt NTC

Altura (Alt Palància) està a un pas de convertir-se en el millor destí rural del 2024. Aquest poble de les comarques del nord que supera els 3.500 habitants ha quedat inclòs en els deu finalistes que aspiren a emportar-se el cobejat títol de la VIII edició de la Capital del Turisme Rural.

És una distinció que atorga l'empresa Escapa Rural i que "destaca el destí rural favorit dels viatgers a Espanya". En aquesta edició només hi ha Altura com a representació valenciana (en l'edició anterior va quedar com a finalista Bocairent), que haurà de competir amb Artajona (Navarra), Brihuega (Guadalajara), Cabezuela del Valle (Càceres), Cómpeta (Màlaga), Enciso (La Rioja), Peñafiel (Valladolid), Santa Eulalia de Oscos (Asturias), Sant Hilari Sacalm (Girona) i Vilaflor de Chasna (Santa Cruz de Tenerife).

El guanyador serà escollit per votació popular a través del web d'Escapada Rural fins al 15 d'abril i, tres dies després, el 18 d'abril, es donarà a conéixer el poble que ostenta el títol millor destí rural d'enguany.

Altura: natura, història i gastronomia

El que queda clar és que Altura té motius de sobres per a obtindre aquest reconeixement. Siga per l'enclavament al peu de la serra Calderona, que convida a gaudir de la natura i a practicar senderisme, siga pels atractius culturals i arquitectònics, com el santuari de la Cova Santa o l'església de Sant Miquel Arcàngel.

El municipi també alberga molts més tresors, com el recinte emmurallat, declarat bé d'interés cultural, del qual destaquen els antics portals, i la cartoixa de la Vall de Crist, un antic monestir de l'orde cartoixà, de sant Bru, fundat el 1385.

No ens podem oblidar tampoc de la gastronomia, perquè els productes locals d'Altura reflecteixen l'estret vincle de la població amb l'agricultura i, sobretot, amb el cultiu de l'olivera i l'ametler. De fet, podem trobar un museu al poble dedicat a l'oli d'oliva, el producte per excel·lència dels alturans i alturanes.

L'olla de poble i les patatas a lo pobre, juntament amb les carns, embotits i ensalades d'hortalisses fresques, formen part de la gastronomia típica alturana. A més, als forns del poble podem adquirir el pa i els dolços artesanals amb els quals complementar el menjar.

Ja només falten uns dies per a saber si la població de l'Alt Palància obtindrà el reconeixement. Però el ben segur és que, guanye o no, Altura sempre serà una aposta segura per a passar uns bons dies en el millor entorn rural.

També et pot interessar

stats