Màximes de 43 i 44 °C: arriben els dies de més calor de l'estiu

La Costera, la Plana d’Utiel-Requena, la Ribera Alta, la Canal de Navarrés, la Vall de Cofrents i la Vall d’Albaida registraran les temperatures més elevades

Platja de la Malvarrosa de València, plena de gent aquest dissabte
La platja de la Malva-rosa de València plena de gent aquest dissabte / Manuel Bruque (EFE)

La situació excepcional de calor que estem vivint s’intensificarà els pròxims dies, amb màximes de fins a 44 °C en alguns punts del territori aquest diumenge. La primera meitat de l’estiu climatològic a la Comunitat Valenciana ha sigut la més càlida des que hi ha registres.

Aquesta jornada serà la més càlida de tota la setmana i, en moltes zones, la més càlida del període estival. La previsió és que la calor no done treva fins dimarts, quan s'espera que baixen les temperatures i l'ascens de la humitat deixarà una sensació de basca molt acusada. 

Les comarques que aquest diumenge registraran les temperatures més elevades del País Valencià, localment per damunt dels 40 °C, seran la Costera, la Plana d’Utiel-Requena, la Ribera Alta, la Canal de Navarrés, la Vall de Cofrents i la Vall d’Albaida.

Dèsset comarques en alerta sanitària per calor extrema i alta

La Conselleria de Sanitat Universal ha declarat el nivell d'alerta sanitària per calor extrema i alta en municipis de dèsset comarques: el Comtat, el Racó d'Ademús, la Vall de Cofrents-Aiora, la Canal de Navarrés, la Costera, la Marina Alta, la Plana d'Utiel-Requena, la Ribera Alta, la Ribera Baixa, la Safor, la Vall d'Albaida, l'Alcoià, els Serrans, el Baix Segura, el Baix Vinalopó, l'Alt Vinalopó i el Vinalopó Mitjà.

A més, els avisos nocturns alerten de nits equatorials que superen els 25 °C a municipis de la Marina Alta, la Marina Baixa, la Plana Alta, la Plana Baixa, el Camp de Morvedre, l'Alacantí, l'Horta Nord, el Baix Vinalopó, el Baix Segura, la Ribera Baixa, el Baix Maestrat i València.

La llista completa dels municipis afectats per l'alerta de calor es pot consultar ací.

També et pot interessar

stats