Mavi Mestre reclama més finançament per a les universitats públiques valencianes

31 min.

“Necessitem un finançament millor”. Una afirmació taxativa de la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, en declaracions a l’informatiu À Punt Notícies matí. Mestre ha assenyalat que aquest “és un dels assumptes pendents en les universitats públiques valencianes”, i serà el tema que tindrà ben present en el seu discurs d’obertura del curs universitari de hui. La rectora de la institució acadèmica també ha demanat al govern de Ximo Puig un nou conveni col·lectiu que permeta models nous de contractació, i que done eixida a les reivindicacions del professorat associat. Sobre aquest punt, Mestre ha assegurat que es treballa amb els sindicats i la Conselleria perquè aquesta nova regulació siga prompte una realitat.

Sobre el cas de la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid, la rectora ha sigut contundent, i ha assenyalat que no hi ha cap tracte de favor amb els polítics a les universitats públiques, i que el que ha ocorregut en aquesta institució és un cas aïllat. En aquest sentit, Mestre ha parlat del sistema de controls i de garantia de qualitat de què disposen aquestes institucions per tal de garantir els resultats, i ha posat la mà en el foc pels directors de màster de la Universitat de València. Tanmateix, la rectora ha assegurat que s’hi ha sentit dolguda: “Una cosa aïllada es trasllada a la societat, de manera que la ciutadania pot pensar que les universitats regalen títols i no és així". 

Pel que fa al nou curs que comença, Mavi Mestre ha confessat sentir-se il·lusionada per continuar assumint un projecte “del qual encara queda molt a fer”. Ha reconegut l’esforç de la Generalitat per abaixar les taxes universitàries i apujar les beques, ja que considera que són eixos fonamentals per a garantir la igualtat d’accés als estudis universitaris. Com a novetat d’aquest curs, Mestre ha anunciat que la Universitat de València comptarà amb una nova titulació, el grau de Ciència de Dades, amb la qual cosa es converteix en l’única universitat pública que ofereix estudis d’aquestes característiques.

Un altre dels principals reptes per a la rectora de la Universitat de València és continuar avançant en matèria d’igualtat. Mavi Mestre ha apostat per fomentar la conciliació familiar i laboral de les dones, ja que és necessari perquè progressen, també en l’àmbit de la investigació: “Apostem per una universitat que siga igualitària en tots els àmbits. De fet, l’objectiu és que finalment no s’haja de parlar d’aquests temes, perquè siga una qüestió normalitzada".  En aquest sentit, Mestre ha assenyalat que la Universitat de València és la institució acadèmica que compta amb més persones amb discapacitat, i això, segons ella, mostra que donem un bon servei a totes i tots".

stats