Les mascotes reben la benedicció per Sant Antoni

És la forma de celebrar el dia del patró dels ramaders i protector dels animals

La gosseta Nina ha acudit a beneir-se com cada any
La gosseta Nina ha acudit a beneir-se com cada any / Rober Solsona (Europa Press)

Gossos, gats, conills, cobais, hàmsters, tortugues, periquitos, rucs, cavalls, garses i, fins i tot, paons o crancs de riu han rebut la tradicional benedicció per Sant Antoni en el districte de la Saïdia de València, en un ambient festiu i familiar malgrat el fort vent.

La benedicció, organitzada per la Germandat de Sant Antoni, ha anat precedida per la missa solemne en honor al patró dels ramaders i protector dels animals, que se celebra en més d'un centenar de localitats de la diòcesi de València amb misses, processons i benediccions d'animals.

Moltes de les persones que tenen animals de companyia els consideren un membre més de la família, per això es prenen seriosament la festivitat del patró dels animals domèstics i dels de les feines del camp i no s’obliden mai de dur-los a beneir. Així, per a gran part dels animals no era la primera vegada que celebraven Sant Antoni, com és el cas de Nina, una chihuahua a qui la seua humana porta a beneir cada any. “Està molt contenta encara que s’espanta una mica. És el seu dia”, explica. Tampoc la gosseta Tirsa es perd aquesta cita cap any, encara que la seua humana haja d’agafar-la ben fort perquè “lladra a tot el món”.

A més de les mascotes ha participat la Policia Local muntada, i unitats de cavalleria i canines de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i la Unitat Militar d'Emergències (UME).

Entre els representants públics assistents a l'acte, l'alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat el seu simbolisme per la relació històrica d'aquesta ciutat amb l'horta, així com el fet que en el cens municipal hi haja més animals de companyia que xiquets. D’altra banda, la consellera d'Agricultura, Isaura Navarro ha lligat la festa amb la necessitat de "cuidar els nostres animals", una cosa per la qual ha garantit que vetlarà la futura llei de benestar animal. A més, ha valorat l'esforç de València per habilitar espais per als ocells.

Per part seua, la vicealcaldessa Sandra Gómez ha participat en la benedicció amb el seu gos Pep de sis anys, qui "mai ha faltat a la cita" com feia abans de ser regidora amb Tòfona, i ha cridat a protegir les mascotes tot l'any

La portaveu municipal del PP, María José Catalá, ha coincidit que és una festa important per a València i ha ressaltat la participació d'agricultors amb animals com cavalls o rucs. "Les mascotes són la llum de la nostra vida i és un goig poder gaudir de la seua companyia un any més", ha manifestat el portaveu local de Ciutadans, Fernando Giner, després d'entrar a la missa amb el seu gos Lucas.

També et pot interessar

stats