La mascareta ajuda a lluitar contra els símptomes de les al·lèrgies

La Societat Espanyola d'Al·lergologia ha observat una reducció en el consum de fàrmacs i les visites als facultatius

La mascareta ajuda ajuda a previndre malalties
La mascareta ajuda ajuda a previndre malalties
Ricardo López
20 de març 2021 - 19:33

Arriba la primavera i amb aquesta un malson per a moltes persones al·lèrgiques. Enguany, però, la mascareta, a més de protegir de la Covid-19, ajudarà a lluitar contra els símptomes de les al·lèrgies. Segons un informe publicat per la Societat Espanyola d'Al·lergologia, l’ús de mascaretes ha reduït el consum de fàrmacs i les visites als facultatius.

 

A Espanya l'al·lèrgia primaveral afecta normalment un de cada cinc ciutadans, però l’ús de les mascaretes ha canviat aquesta tendència. Segons ha explicat a À Punt Notícies Mari Carmen Reig, al·lergòloga de l'Hospital Quirón Salut de València, “la mascareta disminueix el contacte directe de les partícules de pol·len amb les mucoses nasals o amb la boca i, aleshores, es produeix una menor inflamació i menor simptomatologia al·lèrgica” perquè els al·lèrgens aeris no poden penetrar en el nostre cos. 

 

En aquesta línia, s'han reduït les malalties respiratòries que normalment afecten el 40% de xiquetes i xiquets. A més, baixen les visites als especialistes i els tractaments farmacològics. Joan Carles Julià, al·lergòleg del centre de salut República Argentina de València, afirma que en tindre menys símptomes, “es redueixen les patologies i per tant també les despeses sanitàries”.

 

Julià ha explicat que com el coronavirus habitualment se sol acompanyar de febra, i algun altre símptoma general com cansament, dolor articular o mal de cap, de vegades els símptomes al·lèrgics es poden confondre amb els del coronavirus. “Un degoteig nasal, esternut, tamponament... això és un símptoma exclusiu d'una rinitis”, assegura l'especialista.

 

També et pot interessar

stats