Marzà sobre l'adoctrinament: "Creuen que telefone cada nit als 78.000 professors per a dir-los què han de fer?"

El conseller d'Educació anuncia a les Corts que s'ampliarà el bo infantil als pressupostos de 2022 i que la mascareta es mantindrà mentre els experts no diguen el contrari

L'STEPV denuncia que hi ha professors que no han cobrat les nòmines de dos mesos
Un mestre, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha criticat l'oposició per acusar-lo d'"adoctrinament" a les aules de la Comunitat Valenciana: "Hi ha quasi 78.000 professors enguany. Vostés creuen que els telefone cada nit per a dir-los el que han de fer i que a més em fan cas?", ha respost Marzà.

"Home, per favor, no sols és ridícul, sinó que no és tolerable, han de parar ja", ha emfatitzat el titular d'Educació als membres de l'oposició durant la compareixença en la Comissió d'Educació de les Corts per a donar compte de l'inici del curs 2021-2022. El conseller ha defensat que els professionals de l'educació "es dediquen a fer el millor que poden fer, que és acompanyar l'alumnat" i que en les "condicions duríssimes" que ha deixat la pandèmia, han obtingut "resultats excel·lents". "Deixen ja de qüestionar-los", ha asseverat.

Durant la compareixença, el conseller ha parlat també de temes com ara el bo infantil o l'ús de la mascareta. Sobre el bo infantil, ha avançat que en els pressupostos de 2022 de la Generalitat es preveu continuar augmentant la partida destinada al bo infantil de 0 a 3 anys. "No és suficient duplicar-la; volem anar a més", ha defensat. Marzà ha assegurat que aquesta ajuda beneficia "iniciatives privades, en la seua majoria iniciades per dones, i cooperatives".

I en referència a l'ús de mascareta, Marzà ha deixat clar que seguiran sent un  element quotidià als centres educatius valencians mentre els experts no diguen el contrari. "Fem el que ens diuen els experts. Igual que no volem que es qüestionen les metodologies dels professors i no els direm com han de fer la classe, no qüestionarem un tècnic", ha remarcat. El conseller també ha recordat que aquestes decisions es basen en els acords de les comissions interterritorials de Sanitat.

També et pot interessar

stats