Marzà confia que amb la segona fase de vacunació baixe la incidència de la covid a les escoles

El conseller d'Educació afirma que encara no han rebut resposta del govern a la petició dels permisos retribuïts per a les famílies amb fills confinats

Marzà confia que amb la segona fase de vacunació baixe la incidència de la covid a les escoles
Marzà confia que amb la segona fase de vacunació baixe la incidència de la covid a les escoles / À Punt NTC

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha dit en declaracions a À Punt que tenen l'esperança que a partir del 15 de febrer la segona fase de vacunació en infantil i primària "ajudarà a baixar els positius i, per tant, reduir els xiquets que s'han d'aïllar i les aules que s'han de confinar".

La incidència disparada per la variant òmicron del coronavirus s'ha traduït en un augment molt notable de les classes confinades, que s'han multiplicat per cinc, amb 900 en 422 centres, el 21% del total. El 6,2% dels alumnes estan confinats. Ara per ara, la incidència acumulada entre els menors d'onze anys és de les més elevades i supera els 4.400 casos per cada 100.000 habitants.

Marzà ha dit que hi ha més afectació en infantil i primària perquè no s'ha posat la segona dosi de vacunació, ja que en el centre de secundària hi ha menys afectació. Per això confia en la vacunació per a frenar els contagis. De totes maneres, ha incidit que els centres educatius són "espais segurs que estan treballant molt bé", però que detecten "la positivitat que hi ha al carrer".

Sense resposta del govern espanyol

D'altra banda, el conseller d'Educació ha reconegut que encara no han rebut resposta del govern central sobre la petició dels permisos retribuïts per a les famílies amb fills en quarantena o contagiats. "Continuarem batallant i visibilitzant aquesta situació i acompanyant la resta d'entitats perquè aquesta realitat puga ser escoltada i tindre una solució", ha dit.

Marzà ha enviat una carta a la ministra Yolanda Díaz i al ministre José Luis Escrivá, per a traslladar-los la necessitat d'aquests permisos laborals retributius. "Sabem que hi ha complexitats administratives i que el Ministeri de Treball ha fet un programa, això no obstant, no està solucionat la situació i, per tant, necessitem mecanismes extraordinaris", ha reiterat.

La realitat és que hi ha molts pares amb impossibilitat de teletreballar o que no poden reduir horari per motius econòmics.

37,5 milions d'inversió al Baix Maestrat

El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha visitat les obres del nou CEIP Jaume I de Vinaròs, que estan en la recta final d'execució amb una inversió de 5,8 milions d'euros, i ha destacat que ja s'han destinat 37,5 milions d'euros per a infraestructures al Baix Maestrat.

El nou col·legi compta amb un menjador per a 360 alumnes en dos torns i cuina pròpia. Té dotze aules de primària, sis d'infantil de tres a cinc anys, dos d'infantil gratuïtes de dos anys, tres aules de suport, una aula de música, una altra d'informàtica i un taller; així com una sala polivalent, una biblioteca, tres sales per a professorat i un gimnàs.

Marzà ha visitat també l'ampliació el CEIP Alberto Selma de Santa Magdalena, que també està en el tram final d'obres. L'obra permet que el centre passe a tindre dues aules d'infantil i quatre de primària, a més dels serveis de menjador, aula multiús, adaptada com a laboratori de ciències i plàstica, i un espai de gimnàs.

També et pot interessar

stats