Ja pots informar a Sanitat de les vacances per a evitar que coincidisquen amb la vacunació

La iniciativa va dirigida exclusivament a persones pendents de la primera dosi del grup d'edat entre 18 i 39 anys

Vacunació d'una persona jove
Vacunació d'una persona jove / Europa Press

La Conselleria de Sanitat Universal ha anunciat aquest dijous al matí l'activació d'una ferramenta digital que farà possible adaptar la cita de la vacunació a les vacances. Un mecanisme que va anticipar el president del Consell, Ximo Puig, el passat 10 de juny, durant una sessió de control a les Corts, i que es tradueix en un formulari al web de la conselleria.

Formulari COVID

En concret, Sanitat Universal ha detallat en un comunicat que al web es persones de 18 a 39 anys (nascuts entre 1982-2003 inclusivament) que està esperant la cita per a la seua primera dosi poden accedir a un formulari en el qual poden indicar en una agenda de vacunació les setmanes que romandran fora i que, per tant, no podran acudir a vacunar-se.

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha remarcat que “la finalitat és facilitar als ciutadans que puguen gaudir del seu període de vacances, i vacunar-los quan estiguen disponibles”. La conselleria assegura que s'ajornarà la citació a quan la persona que així ho sol·licite estiga disponible, "respectant l'orde de vacunació que s'està duent a terme en la Comunitat Valenciana, que és per grups d'edat". Sanitat enviarà un SMS amb l'enllaç al web a les persones entre 18 i 39 anys que es preveu citar al llarg de l'estiu.

Aquesta eina no està pensada per a les persones que estan pendents de rebre la segona dosi de la vacuna i que Sanitat Universal recorda que ja tenen una citació prèvia realitzada en el moment que els van posar la primera dosi.

Pots detallar el teu període vacacional en aquest enllaç.

També et pot interessar