Sanitat habilitarà un mecanisme per adaptar la cita per a vacunar-se durant les vacances

El president de la Generalitat, Ximo Puig, defensa l'esforç del Consell en avançar en la vacunació i en la recuperació econòmica a la Comunitat Valenciana

Un moment de la sessió de control d'aquest dijous
Un moment de la sessió de control d'aquest dijous / À Punt NTC

“En aquests moments la recuperació emocional és també fonamental”. Amb aquestes paraules el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha aprofitat en la sessió de control a les Corts per a anunciar que “prompte” la Conselleria de Sanitat habilitarà “un mecanisme” que permetrà adaptar la cita per a vacunar-se durant les vacances.

El Consell està decidit a garantir aquest estiu les vacances, conscient del pes que té el sector turístic a la Comunitat Valenciana i al conjunt d'Espanya. Així, per exemple, Sanitat Universal ja ha vacunat milers de persones desplaçades, espanyoles i de la Unió Europea, que resideixen temporalment a les comarques valencianes. A més, el Consell també ha avançat una setmana la vacunació del grup d'edat entre 40 i 49 anys.

Puig ha fet aquest anunci en resposta a la primera pregunta de la sessió de control d’aquest dijous. Pregunta de la diputada Eva Ortiz, del PP, sobre el finançament. Ortiz també ha centrat les crítiques en la pujada del rebut de la llum i en els futurs indults del procés. Un tema que igualment ha mencionat Elena Bastidas, també del PP. Ortiz ha criticat que Puig parla de diàleg sobre aquest tema mentre no dialoga dins de la Comunitat Valenciana sobre els problemes existents.

Puig ha parlat en la primera intervenció dels avanços en la vacunació i ha remarcat que més de un milió de valencians ja tenen administrada la pauta completa. "Estem defensant els interessos dels valencians perquè estem defenent allò fonamental per als valencians", ha resumit Puig en referència a la vacunació i a la reactivació econòmica.

També et pot interessar

stats