Marisa Blasco: "La pressió hospitalària no té res a veure amb la de l'any passat, però està fregant el col·lapse"

La presidenta de la Societat Valenciana de Medicina Intensiva considera que l'actual onada continuarà repuntant durant les pròximes dues setmanes

Marisa Blasco, aquest dimarts
Marisa Blasco, aquest dimarts / À Punt NTC

La presidenta de la Societat Valenciana de Medicina Intensiva, Marisa Blasco, ha deixat clar en una entrevista en À Punt que s'espera que l'actual onada continue repuntant durant les pròximes dues setmanes. Les festes de Nadal actuen igual que l'any passat i provocaran un augment de contagis, segons analitzen els professionals sanitaris, que en qualsevol cas, marquen clares diferències. "La situació de la pressió hospitalària no té res a veure amb la de l'any passat, és més benigna, però és preocupant perquè està fregant el col·lapse", ha advertit.

Blasco ha analitzat les diferències entre aquesta onada i les anteriors. "S'estem trobant amb un increment exponencial brutal, molt més important que l'any passat, de contagiats perquè aquesta nova variant és més contagiosa, però al temps hi ha més incidència de la malaltia lleu gràcies a les vacunes", ha dit la facultativa. Les hospitalitzacions i les UCI estan cada dia més ocupades, però les xifres no són les de l'any passat. "N'esperàvem menys gràcies a la vacuna, però aquesta variant és molt més contagiosa", ha afegit.

La facultativa confia a no arribar als 300 casos a les UCI a la Comunitat Valenciana i, en qualsevol cas, que aquestes siguen clarament inferiors a les dades dels pics en altres moments de la pandèmia. També ha analitzat que espera que la incidència acumulada encara que continue pujant, derive en una malaltia lleu, "que és el que deuria arribar a ser aquesta malaltia". La tercera dosi i mantindre les mesures actuals deuria contribuir a aquesta situació.

La responsable de la Societat Valenciana de Medicina Intensiva ha recordat també que ja s'estan ajornant operacions i intervencions i ha confiat que aquesta situació siga més temporal que en les onades prèvies i que, per tant, afecte menys la població.

També et pot interessar

stats