Sanitat notifica més de 10.000 casos nous durant el cap de setmana de Nadal

Als hospitals valencians hi ha 951 persones ingressades, 173 a les UCI, i s'han registrat set defuncions

Atenció en una UCI en una imatge d'arxiu
Atenció en una UCI en una imatge d'arxiu / Europa Press

La corba de contagis d’aquesta cinquena onada ha continuat pujant durant el cap de setmana de Nadal. La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha notificat aquest dilluns un total de 10.889 nous casos de coronavirus confirmats per prova PCR o a través de test d'antígens des de l’última actualització del passat divendres. 

Així, la xifra total de positius al nostre territori se situa en 606.312 persones. Pel que fa a la pressió hospitalària, ha augmentat molt lleument en tot el territori. Concretament, hi ha 951 persones ingressades (165 més que el divendres), de les quals 173 han requerit ser ateses a les unitats de cures intensives (22 pacients més de les que hi havia el divendres). Malgrat l'augment dels casos positius, la pressió que pateix el sistema sanitari és menor que la de Nadal de l'any passat.

Sanitat ha informat també de set noves defuncions des de l'última actualització: es tracta de quatre dones d'edats entre 67 i 95 anys, i tres homes d'edats compreses entre 42 i 87 anys.

Així, el total de defuncions causades per la covid-19 a la Comunitat Valenciana és de 8.071: 903 a la província de Castelló, 3.102 a la d'Alacant i 4.066 a la de València. 

Des de l'última actualització, no s'ha notificat cap nou brot de deu persones o més.

També et pot interessar

stats