Marina Civera: "Les falles són un màster de la vida"

3 min.

Recta final de les Falles, i el cansament comença a fer efecte en els festers. No en Marina Civera, la fallera major de València, l'emoció de la qual apaga i prorroga tota mostra d'esgotament. 

Civera ha parlat a Les notícies del matí en les hores prèvies a l'oferiment, aquesta nit de dilluns, del seu ram a la Geperudeta, en l'acte que posa punt final a l'Ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats. La fallera major ha fet balanç del seu regnat, que qualifica com un "màster de la vida" que li ha regalat experiències que "t'omplin el cor", i que li han fet aprendre moltíssim, tant de la festa com de si mateixa. 

Civera, que puny en alt va mostrar un mocador violeta de simbologia feminista en la mascletà del 8 de març, reivindica més protagonisme de les dones en tots els estaments de la festa, i assegura que el món faller reflecteix els canvis i les conquistes socials cap a la igualtat.

Malgrat viure amb "un poquet de pena" la proximitat de la Cremà, la fallera major de València es considera "molt fan" d'eixe moment, que considera "el símbol que les Falles renaixen, que tornen a començar, perquè sense aquest acte no pot continuar la festa". 

stats