Alberic demana ajuda a la Generalitat contra la plaga de mosquits tigre

4 min.

L'Ajuntament d'Alberic ha fet una crida a la Generalitat perquè es veu incapaç d'acabar pels seus mitjans amb la plaga de mosquits tigre que afecta el veïnat d'aquesta localitat i altres municipis de la Ribera Alta. Les picadures d'aquests insectes ja han provocat diversos casos que han requerit atenció sanitària.

L'alcalde en funcions d'Alberic, Toño Carratalà, ha denunciat que es tracta d'un problema de salut pública que supera els límits municipals. Segons ha explicat a Les notícies del matí, el mosquit tigre és una espècie invasora i la legislació per a aplicar productes fitosanitaris és molt restrictiva.

De moment, el consistori no ha rebut cap resposta de l'administració autonòmica, i per a aquest dijous s'ha convocat una reunió urgent de la Mancomunitat de la Ribera per a buscar solucions.

400.000 euros en ajudes contra el mosquit

Aquest mateix dimecres la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) una convocatòria de subvencions als municipis per al control del mosquit tigre, per un import de 400.000 euros.

Les ajudes es dirigeixen als consistoris en el terme dels quals s’haja detectat la presència de l’insecte o on hi haja un risc elevat de ser colonitzats per aquest. Les subvencions cobriran el cost de les campanya del control del mosquit tigre que es desenvolupen al llarg de 2019.

L’any passat 144 municipis van rebre subvencions per al control d’aquest mosquit exòtic, l’Aedes albopictus, de presència recent en les terres valencianes, i que a diferència del comú pot ser vector de malalties. Per províncies, 25 dels termes municipals que se’n van beneficiar estan a Castelló, 87 a València, i 32 a Alacant.

stats