Marie Kondo, la gurú de l’ordre, es rendeix: “ma casa està desendreçada”

Aquesta organitzadora professional va exportar arreu del món el seu mètode per a organitzar la llar i desfer-se de tot allò que no “et faça goig”

Marie Kondo organitza uns calcentis segons el seu mètode Konmari
Marie Kondo organitza uns calcentis segons el seu mètode Konmari / @mariekondo (Instagram)

Marie Kondo, la gurú japonesa de l’ordre que va exportar arreu del món el seu “mètode KonMari”, abandona l’ordre com eina per a arribar a la felicitat. En un seminari en línia recent del que s’ha fet ressò The Washington Post, confessava que sa casa “està desendreçada, però la manera en què dedique el meu temps és la correcta per a mi en aquesta etapa de ma vida”.

La família Kondo ha crescut i sembla que és precisament açò el que ha fet que canvie el seu punt de vista. “M’he adonat que el que és important per a mi és passar temps amb els meus fills a casa”, explica l’organitzadora professional.

El fet de fer pública aquesta sort d’epifania es podria interpretar com una estratègia de màrqueting, ja que Marie Kondo just ha publicat un nou llibre en què aposta pel kurashi, un concepte japonés que es podria traduir com “estil de vida”. La neteja, tot i ser part del procés per a acostar-se a “la vida ideal”, ara està al mateix nivell que altres activitats quotidianes que aporten “calma i felicitat”. 

Els més de quatre milions de persones que la segueixen en Instagram han començat a veure alguna d’aquestes activitats que “fan goig”, com ara gaudir de te matxa o fer una rutina d'autocures. Kondo, això sí, continua defenent la necessitat de l’ordre i d’un estil de vida minimalista. En el seu web, però, té en venda més de 400 productes de la llar.

També et pot interessar

stats