Mari Carmen Roman (trasplantada): “Gràcies a qui m’ha donat el renyó, perquè m’ha retornat la vida”

En el Dia Nacional del Trasplantament coneixem les històries de tres persones que, afirmen, han tornat a nàixer

Mari Carmen Román, transplantada de renyó / À Punt NTC

Des del principi de l'any els trasplantaments han crescut un 13% a Espanya i, en cas de continuar a aquest ritme, potser la Comunitat Valenciana supere el seu rècord de 600 trasplantaments assolit l’any passat. Però darrere d'aquestes xifres hi ha històries de persones que han tingut una segona oportunitat. 

És el cas d’Isabel Ramajo, Mari Carmen Román i Vicent Castellano. Tots tres han rebut un òrgan i, en el Dia Nacional del Trasplantament, han compartit la seua experiència amb À Punt. També s’han reunit amb Marian Miralles, la coordinadora del departament a l'Hospital Doctor Balmis d'Alacant i la persona que els va fer la desitjada i, alhora, temuda telefonada. Perquè, com diu Mari Carmen, trasplantada de renyó, que hi haja òrgan disponible per a tu “és una loteria, però quan et telefonen és un ensurt”. Per a tots tres, el dia de l'operació s'ha convertit en un altre aniversari perquè, diuen, han tornat a nàixer.

Amb els antecedents familiars, Mari Carmen sabia que acabaria depenent d'una màquina de diàlisi, però un trasplantament de renyó fa tres anys li ha donat una segona oportunitat. Afirma que ara té ganes de fer moltíssimes més coses i, sobretot, de donar-li les gràcies a la persona que li va donar el renyó perquè li ha retornat la vida. 

Isabel conta que quan li diagnosticaren la malaltia de Wilson ja tenia el cos molt deteriorat. Per això li digueren que necessitava un trasplantament de fetge “sí o sí” i que en onze dies ja l’havien trasplantat. Afirma que en aquells moments tot va passar tan ràpidament que no es va adonar ben bé del que passava. 

Per a Vicent ha canviat tot, és una nova vida, conta a À Punt NTC. Per a ell el trasplantament va ser com tancar una porta per a obrir-ne una altra que el va transportar a un nou món. 

També et pot interessar

stats