La mare del xiquet agredit pel pare: "Vull justícia per al meu fill"

Fiordaliza Amparo denuncia que no ha rebut resposta del Defensor del Menor i demana ajuda a les administracions públiques

Entrevista a Fiordalisa Amparo González, mare del xiquet hospitalitzat

Justícia. És el que exigeix Fiordaliza Amparo, la mare del menor de 13 anys ingressat a l'Hospital La Fe de València traumatisme cranioencefàlic després que el pare l'apallissara presumptament. El xiquet, com va avançar À Punt aquest dilluns, es recupera lentament de la lesió, que li ha causat greus seqüeles i li ha fet fins i tot perdre la capacitat de parlar. L'home, exparella de Fiordaliza, està en presó provisional per un delicte de maltractaments en l'àmbit familiar i lesions, però ella vol més. Demana que l'agressió no quede impune: "Vull justícia per al meu fill. No vull que açò es quede així. Que tot el món sàpiga el mal que li ha fet aquesta persona al meu fill. I vull saber quines lleis poden protegir-lo i quins drets té", ha clamat en declaracions a À Punt NTC

La mare ha denunciat que ha intentat posar-se en contacte amb el defensor del menor, però que no ha rebut cap resposta i els serveis socials no han sabut orientar-la i dir-li quins són els passos que ha de donar ara per a obtindre la justícia que reclama. "M'he sentit impotent", ha dit. Per això concedeix l'entrevista a aquest mitjà, ja que considera que és l'única manera que algú els ajude, a ella i el seu fill. 

D'acord amb el testimoni de Fiordaliza, i segons ha confirmat À Punt de fonts pròximes al cas, els fets passaren el dimecres de la setmana passada. Sembla que el presumpte agressor va colpejar el fill perquè no es volia dutxar, després d'una baralla a la nit a casa del progenitor. La mare, que fa onze anys que està separada de l'home, denuncia que li va provocar un greu traumatisme en el cap amb una hemorràgia interna i es va desentendre completament del menut: "Li va destrossar el crani i quasi el mata. No l'ajudà en tota la nit". El menor no va rebre atenció mèdica fins a l'endemà al matí, quan la dona se'n va assabentar i el va portar a l'hospital. 

El xiquet, Cristian, ha passat cinc dies hospitalitzat a la unitat de cures intensives (UCI) de La Fe i evoluciona favorablement després d'haver sigut operat. Segons ha pogut saber À Punt ja està en planta, on l'han hagut d'atendre dues vegades per atacs d'ansietat en veure que és incapaç de pronunciar paraula, a conseqüència del fort colp. L'equip mèdic, explica la mare, els ha confirmat que la fractura de l'os cranial ha afectat el sistema de la parla i que passarà prou temps abans que la recupere, si és que ho fa. "Està destrossat sentimental, moralment i físicament" diu Fiordaliza, amb la veu trencada. 

La situació per a ella és igualment molt dura. Ha perdut la faena per voler estar al costat del seu fill i no sap quan podrà tornar a tindre'n. "Necessite mesos, anys per a estar amb ell mentre es recupera", lamenta la progenitora, que no sap si Cristian podrà tornar a l'institut algun dia i lamenta que el pare "li ha destrossat l'ànima". 

No és la primera vegada que l'home xafa la presó, ja que hi va estar en el passat per un delicte de violència de gènere. Tant l'agressor com la víctima van formar part de Viogen, el sistema de seguiment integral dels casos de violència de gènere. Es trobaven, però, en situació inactiva des del 2019, segons han explicat fonts pròximes a la delegació del govern espanyol. Aquest programa funciona des del 2007 i el 2017 es va modificar el protocol per a incloure-hi també els fills i les filles. 

També et pot interessar

stats