La mare de Marta Calvo demana presó permanent revisable per a l'assassí de la seua filla

El pare de la víctima també ha recorregut contra la sentència per separat i sol·licita els mateixos canvis en la condemna

Jorge Ignacio Palma, condemnat per tres assessinats i sis intents d'homicidi, en la vista oral
Jorge Ignacio Palma, condemnat per tres assassinats i sis intents d'homicidi, en la vista oral / Rober Solsona (Europa Press)

La mare de Marta Calvo, Soledad Burón, ha recorregut la sentència de l'Audiència de València, que condemna a l’assassí de la seua filla i dues dones més a 159 anys de presó, i demana en el seu lloc que se li aplique la presó permanent revisable, segons s'ha fet públic aquest dijous. 

La seua lletrada considera que no se li ha imposat aquesta pena per una "qüestió gramatical". "Es pot imposar en jutjar tres assassinats en una mateixa causa, perquè van ser en moments temporals diferents i no en un únic acte", assenyala en el recurs, que arreplega diverses sentències amb el mateix procediment, on sense haver-hi condemnes prèvies, a partir de la tercera víctima "s'entén que concorre la pena de presó permanent revisable".

En aquest cas, existeix una primera condemna per assassinat sobre Arliene, una segona sobre Lady Marcela i una altra sobre Marta Calvo, les tres víctimes mortals de Palma.

La representació de Burón reclama a més 150.000 euros d'indemnització per a la seua clienta i la condemna a Palma per un delicte contra la integritat moral, per no revelar la ubicació del cos de la seua filla, i fa referència al cas de Marta del Castillo. Recalca que aqueixa negativa a confessar el seu destí "menyscaba greument la integritat moral" de la mare.

El pare de Marta Calvo, Sergio Calvo, també ha presentat recurs contra la sentència amb una lletrada diferent. La seua representant, Candela Estévez, ha esgrimit les mateixes consideracions que l'advocada de Burón per a demanar que s’aplique la presó permanent revisable i una indemnització per un delicte contra la integritat moral. 

També et pot interessar

stats