La mare de Marta Calvo: "Palma no té la valentia de mirar-me. Jo sí que ho faig i sé que tinc davant l'assassí de la meua filla"

L'anàlisi de les restes biològiques demostren la presència de Marta a la casa de Manuel, però posa en dubte l'esquarterament

Marisol Burón, la mare de Marta Calvo, atén a À Punt a les portes de la Ciutat de la Justícia
Marisol Burón, la mare de Marta Calvo, atén en À Punt a les portes de la Ciutat de la Justícia / À Punt NTC

Marisol Burón, la mare de Marta Calvo, considera que el juí contra el presumpte assassí de la filla i dues dones més, Jorge Ignacio Palma, "va encarrilat", i les proves estan desmuntant la versió de l'acusat pel que fa a l'esquarterament de la jove d'Estivella. "Jo ja ho sabia. És una intuïció que vaig tindre des del principi" ha explicat en una entrevista exclusiva per a À Punt.

La nova sessió de la vista oral, la que fa catorze, ha incidit en aquesta possibilitat. Les evidències arreplegades al pis de Manuel demostren la presència de Calvo –entre els vestigis que s'han valorat aquest divendres hi ha una lentilla de la víctima que es va recuperar de davall del llit– però no la tesi del desmembrament.

Del bany de la casa s'han recuperat dues mostres biològiques en què es barregen l'ADN de Palma amb el de Calvo, una d'ells al costat de l'embornal de la dutxa, cap de les quals és de sang, segons han explicat els pèrits. Tampoc s'ha trobat ADN de Calvo en els contenidors en què Palma va assegurar haver-se desfet dels cadàvers i són compatibles amb la geolocalització del seu mòbil.

L'única taca de sang en què s'ha recuperat ADN de Marta, segons han recordat els agents del laboratori, està un pantaló que l'acusat guardava en un armari de la casa que sa mare, Pilar Jacome, tenia a l'Olleria.

La renúncia d'aquesta dona a declarar com a testimoni –estava citada dilluns– la interpreta la mare de Marta Calvo com un senyal incriminatori. "Si una mare no ve a declarar i a defensar el seu fill, alguna cosa amaga. Jo sí que hi vindria si pensa que és innocent (...) Ella s'està cavant pròpia fossa. Com a mare hauria de ser ací a defensar-lo, si com diu, és innocent".

Burón assisteix cada dia al juí per a conéixer de primera mà l'evolució d'aquest, però també, ens diu, per a mirar al rostre a l'acusat. Una mirada que no és corresposta: "No em mira, no té la valentia de mirar-me. Jo sí que li mire, i sé que tinc davant a l'assassí de la meua filla. I això és dur, eh", ha explicat.

També et pot interessar

stats