La mare de l'artista faller acusat d'estafa al·lega que el fill pateix un trastorn d'estrés

María Dolores Torregrosa defén que el seu fill "no va poder més", després que un pintor i un grup d'ajudants abandonaren els projectes que li havien encarregat

Maria Dolores Torregrosa amb el periodista d'À Punt NTC, Pere Conca
María Dolores Torregrosa, amb el periodista d''À Punt NTC' Pere Conca / À Punt NTC

Cinc comissions falleres de Torrent, Paterna, Carcaixent, Oliva i Alberic van denunciar aquest dissabte que l'artista faller Roberto Chorro Torregrosa els havia "estafat", en trobar que els monuments que li havien encomanat a penes estaven començats.

La mala notícia els va arribar de la mare de Chorro, María Dolores Torregrosa, que va telefonar a representants de les falles per dir-los que el fill estava malalt i que no podria acabar els encàrrecs. La dona va demanar a les comissions que passaren pel taller que el mestre faller té a Alacant per a arreplegar els ninots, esperant que es pogueren completar d'una altra manera.

Aquest diumenge, María Dolores ha parlat amb À Punt Notícies i ha justifcat el fill assegurant que "ha tingut un estrés molt fort de tot el que tenia acumulat". Segons el seu relat, mentre estava al taller, Chorro es va desmaiar i son pare el va dur a urgències, on, després que l'examinaren en psiquiatria, el van diagnosticar amb "un trastorn per estrés" i també amb ideació autolítica, motiu pel qual s'ha arribat a témer per la seua vida.

Segons sa mare, tot ha sigut a causa de l'acumulació de treball que li ha sobrevingut, ja que "al principi tenia un grup de gent que li va dir que podria ajudar-lo, però no va ser així". A més, "se'n va anar un dels pintors" i. davant de la situació, es va veure desemparat.

L'artista està recuperant-se i, quan es trobe millor –diu Torregrossa–, "s'haurà de fer una negociació amb les comissions per a tornar els diners", perquè ha insistit que en cap moment "s'ha volgut emprenyar-les".

Els afectats van anunciar ahir la intenció de denunciar. A banda, s'ha detectat la irregularitat que l'home, que forma part del Gremi d'Artistes de Fogueres d'Alacant, no va entregar el contracte a l'entitat perquè li posaren el segell que l'avala.

També et pot interessar

stats