Falles de Torrent, Paterna, Carcaixent, Oliva i Alberic denuncien l'"estafa" d'un artista faller

Les cinc comissions s'han trobat aquest dissabte que els monuments que havien encomanat estaven a penes començats

Monuments per a acabar en el taller de l'artista faller a Alacant / Sergio Blasco

Les falles Parc de Trenor de Torrent (Horta Sud), El Molí de Paterna (Horta Nord), Plaça de la Constitució de Carcaixent (Ribera Alta), Conservatori d'Oliva (Safor) i La Glorieta d'Alberic (Ribera Alta) han descobert aquest dissabte que els monuments que havien encarregat al mestre faller Roberto Chorro Torregrosa estaven amb prou feines acabats de començar. Les comissions havien pagat al voltant de 40.000 euros i només els faltaven dos pagaments per a complir amb el contracte.

Les cinc falles van rebre aquest divendres de vesprada una telefonada per part de la mare de l'artista per a comunicar-los que el seu fill estava malalt i que no podria acabar els monuments. La dona els va demanar que arreplegaren els ninots, que estaven emmagatzemats al taller de Chorro al polígon Pla de la Vall-llonga d'Alacant.

Davant d'aquesta situació, les cinc falles es van posar en contacte entre elles i van quedar en anar aquest matí fins allí per a arreplegar el que pogueren, alguns amb camions i tràilers. Però en arribar han descobert que la majoria dels monuments estaven sense pintar i molts inclús sense modelar. També s'han trobat que algunes de les peces que estaven més avançades eren molt diferents de l'esbós original.

Peça per modelar
Peça per modelar / Sergio Blasco
Els monuments estaven mínimament avançats
Els monuments estaven mínimament avançats / Sergio Blasco

Segons Sergio Blasco, de la comissió de Torrent, "es tracta d'una estafa en tota regla" i ja ha avançat que "presentaran una denúncia". Els mestres que formen part del Gremi d'Artistes Fallers signen i segellen els contractes que es fan entre les comissions i l'artista com a aval. En el cas de Chorro, À Punt ha pogut confirmar que l'home forma part del Gremi de Fogueres d'Alacant, però que no va entregar el contracte perquè es col·locara el segell. Com és la primera vegada que passa, des del gremi han dit que caldrà estudiar la situació.

També et pot interessar

stats