La Mare de Déu pelegrina participa en l'ofrena marinera per primera vegada

La imatge processional s'ha desplaçat en vaixell fins al punt on es troba la Mare de Déu submergida, moment en què els bussos han depositat les flors

La imatge pelegrina de la Mare de Déu dalt del vaixell de la Guàrdia Civil / À Punt NTC

Aquest diumenge la imatge pelegrina de la Mare de Déu dels Desemparats ha participat, per primera vegada, en l'ofrena marinera floral a la imatge de la Mare de Déu que es troba submergida al Reial Club Nàutic de València, al Port. Aquest acte, en què uns bussos del Club de Busseig GISED Valencia se submergeixen per a portar-li flors a la imatge que hi ha davall de l’aigua, se celebra des de fa més de quaranta anys.

La imatge processional de la Mare de Déu ha arribat aquest diumenge de matí en el “maremòbil”, el vehicle que s’encarrega de transportar-la, a l'entrada principal del Reial Club Nàutic de València i ha fet el recorregut fins al moll 25.

Posteriorment, se l'ha pujada a una embarcació de la Guàrdia Civil i des d'allí ha eixit acompanyada de tots els vaixells que hi participen fins al punt on es troba la imatge submergida, moment en què els bussos hi han depositat les flors.

Orígens de la Mare de Déu submergida

La imatge submergida a la mar va ser esculpida en bronze en 1977 per l'escultor Ignacio Cuartero Fernández, membre del grup de busseig GISED València.

Després de romandre més de trenta anys a catorze metres de profunditat enfront del far de València, va ser extreta en 2007 per unes obres al Port, i va ser restaurada. En 2009 va tornar a ser submergida en un lloc més accessible, enfront de l'espigó situat al costat de les instal·lacions del Reial Club Nàutic, a deu metres de profunditat.

A banda de l'Ofrena que s'ha dut a terme aquest diumenge, a l'octubre també se'n fa una altra organitzada per la Federació Agrupació de Falles del Marítim amb la col·laborció del Real Club Nàutic València i el Club de Busseig GISED Valencia.

També et pot interessar

stats