Març s'acaba amb una nit de principis d’estiu

Municipis de la Safor, la Marina o l’Alacantí passen la matinada a més de vint graus, quasi deu més del que és habitual en aquestes dates

Oliva ha registrat la matinada de divendres la mínima més alta de tot el territori, que ha fregat els 22 graus
Oliva ha registrat la matinada de divendres la mínima més alta de tot el territori, que ha fregat els 22 graus / À Punt NTC

Amb el calendari encara en març, però el termòmetre en nivells de principi d’estiu. Així han passat la nit en nombrosos municipis de la Ribera, la Safor, la Marina, l’Alacantí, el Camp de Túria o el Baix Segura, on el mercuri s'ha quedat per damunt dels vint graus, un valor més propi de les nits de principi d’estiu que de finals de març. Les elevades temperatures de la passada matinada, considerada tropical, són quasi deu graus més altes que els valors habituals en aquesta època.

Ha sigut prop de la mar on s’han registrat els valors més elevats durant l'última matinada de març. El ponent, que continuarà aquest divendres instal·lat durant bona part del dia, ha disparat els termòmetres. Oliva ha sigut la ciutat amb la mínima més alta de tot el territori amb 22,7 graus, segons les dades de l'Associació Valenciana de Meteorologia, Avamet.

També per damunt dels 22 graus dormien a Gandia, amb una mínima de 21,9 a Pego i una temperatura semblant a Orba, a la Marina Alta, d'acord amb els observatoris d'Avamet. Aquestes nits tropicals són inusuals en aquesta època de l’any, quan el termòmetre sol registrar uns deu graus menys que els valors de l'última matinada.

Temperatures mínimes registrades durant la matinada, on molts pobles no han baixat dels 20 graus
Temperatures mínimes registrades durant la matinada, on molts pobles no han baixat dels 20 graus / À Punt Oratge

La calor ha sigut generalitzada des d’alguns municipis litorals del Baix Segura fins a la Ribera. Al Pilar de la Foradada la mínima ha quedat en els 20,9 graus, mentre que a Sant Vicent del Raspeig superaven els 21, al Campello el termòmetre no ha baixat tampoc dels 20,6 graus i més al nord, a Dénia, el mercuri es quedava en els 21,6 graus, segons les dades facilitades per Avamet.

Aquestes temperatures més elevades del que és habitual es registraran també aquest divendres, quan, a causa del ponent, en alguns punts de la costa arribaran als 30 graus. El cap de setmana se suavitzaran les temperatures i quedaran en valors més propis de la primavera. 

També et pot interessar

stats