La floració de les cireres ompli els camps de la Marina Alta i el Comtat

Les altes temperatures, l’ambient sec i el bon oratge afavoreixen la pol·linització de les flors

La calor potencia la floració dels cirerers. Foto portada: un camp de cirerers a Alacant / À Punt NTC

La calor està ajudant que els cirerers de la Marina Alta i el Comtat estiguen ja en plena floració. Un espectacle efímer que llueix amb tota l'esplendor aquests dies i que atrau milers de visitants. Enguany s'espera una collita de rècord que podria arribar als quatre milions de quilos. Enguany es donen totes les circumstàncies perquè la collita de la cirera de la muntanya d'Alacant siga especialment bona.

“Està fent un temps espectacular, molt sec, una temperatura molt bona. De dia refresca perquè les abelles puguen fer la labor de pol·linització, encara que enguany se'n veuen poques volant”, ha valorat Hilari Calabuig, del Consell Regulador de l’IGP (indicació geogràfica protegida) de cireres de la Marina Alta i el Comtat.

Després de dos anys desastrosos pel mal oratge, el sector espera que la collita de cireres de la muntanya d'Alacant arribe aquest 2023 als quatre milions de quilos. “L'any passat va haver-hi falta de quall, l'anterior va ploure en plena recol·lecció i sí que és de veres que la cirera, fins que no s'acaba, no podem dir que ha sigut bona campanya, però de moment pinta molt bé”, ha explicat Calabuig.

Aquesta floració suposa també un revulsiu econòmic per al turisme rural, per la bellesa d'una floració acompanyada aquests dies de les bones temperatures. “No tenim res a envejar al Valle del Jerte, tenint en compte la fama que té. Doncs ací és el mateix, però al costat de casa”, ha afirmat Javier Rodrigo, de Cases Rurals Andragó.

Un espectacle efímer que lluirà tota l'esplendor aquest cap de setmana, previ a la Setmana Santa, en què el turisme rural de l'interior de la Marina Alta i el Comtat ja està a punt de penjar el cartell de complet.

També et pot interessar

stats