Manuel es queda sense aigua corrent per un canvi de normativa

Salut Pública abaixa el límit de presència de pesticides per cada litre d’aigua i el municipi ha canviat el pou de subministrament

Les fonts de Manuel, sense aigua per un tall de suministrament
Les fonts de Manuel, sense aigua per un tall de subministrament / À Punt NTC

El municipi de Manuel (Ribera Alta) no pot beure ni cuinar amb aigua de l’aixeta arran d’un canvi de normativa de Salut Pública, que ha abaixat els límits de presència de pesticides per cada litre en l’aigua corrent. Fins ara, era de 0,10 i ara està en el 0,03. En aquest municipi, la quantitat registrada és d’un 0,032, unes dècimes que poden semblar insignificants, però que ja no estan dins dels límits en considerar-la nociva per a la salut.

Per aquest motiu, l’Ajuntament ha tallat el subministrament de totes les instal·lacions públiques, incloses les fonts del carrer o dels centres d’estudis, almenys fins que se solucione aquest problema amb l’obtenció de l’aigua d’un altre pou mancomunat. 

Un tràmit que s’iniciarà demà, quan comence el bombeig d’aigua per a diluir la presència del pesticida. L’alcaldessa en funcions, Pura Atienza, ha afirmat que “si tot va bé, en una setmana estarà tot clar”.

També et pot interessar

stats