L’ONG Bombers pel Món reparteix mantes i xocolate entre persones sense sostre

Tota la roba de llit s’ha recollit gràcies a les ampes dels centres escolars

Mantes i xocolate calent per a persones sense llar

“Per Nadal tots som molt solidaris, però quan passen els dies festius ens n'oblidem i continua havent-hi necessitat”, explica Alejandro Carabal, bomber i membre de l’ONG Bombers pel Món. És per això que des de fa uns anys, a finals de gener, aquesta organització reparteix mantes i xocolate calent entre els sensesostre que viuen en diferents assentaments de la ciutat de València.

Enguany han fet una crida de col·laboració a FAMPA, la Federació d’Associacions de Pares i Mares d'Alumnes, perquè hi aportaren voluntàriament mantes i roba d'abrigar i la resposta els ha desbordat. "En demanàrem un centenar i n'hem rebut més de mil", afirma Carabal.

La passada matinada voluntaris de l’ONG repartiren les mantes i el xocolate i en poques hores arribaren a més d’un centenar de persones. "També ens han donat guants i bufandes. Tenim tantes donacions que la setmana que ve tornarem a eixir", apunta. El que no puguem repartir, ho donarem a altres ONG valencianes que també treballen amb sensellars.

Al repartiment també va acudir la presidenta de FAMPA Horta Sud, Maria Dolores Trujillo, que conta que és emocionant veure la gratitud de la gent. "A més, la iniciativa fa que s’impliquen els escolars i les seues famílies, i que sàpiguen la realitat que hi ha al carrer", diu Trujillo. Bombers pel Món i FAMPA Horta Sud ja col·laboraren durant la pandèmia cosint i repartint mascaretes.

També et pot interessar

stats