Manifestants feixistes boicotegen l'Aplec del Camp de Túria

L'extrema dreta calfa l'ambient quan falta un mes per al Nou d'Octubre amb una acció que ha obligat a intervindre la Guàrdia Civil.

La Guàrdia Civil ha hagut d'intervindre aquesta vesprada i fer un cordó per a separar-los dels participants

Prop de 200 ultres han intentat boicotejar l'Aplec del Camp de Túria, que enguany se celebra a Bétera. Els membres de l’ultradreta han començat a concentrar-se a les 15 hores als voltants del lloc on es feia la jornada i han intimidat els seus participants amb xiulits, llançaments d’ous i amenaces. 

Entre els manifestants d’ultradreta s’ha pogut veure el líder d’España 2000, José Luis Roberto i Vicent Estruch, El Alfarrasí, un dels presumptes agressors de la manifestació del Nou d'Octubre del passat any.

“Ens han tirat ous, ens han amenaçat de mort, no han parat d’insultar-nos i de provocar-nos i amenaçar que ens veurem el Nou d'Octubre i totes les barbaritats que acostumen a dir aquestes males bèsties”, ha explicat als micròfons d’À Punt Guillem Agulló, pare del jove antifeixista valencià assassinat per un ultra ara fa 25 anys. 

Agents de la Guàrdia Civil han hagut de formar un cordó de seguretat per a separar els manifestants d'ultradreta dels participants, entre els quals les tensions han sigut freqüents. Finalment, l’organització ha decidit suspendre el programa de la vesprada. 

Maria Josep Civera, membre de l’Aplec Cap de Túria, ha informat que denunciaran la concentració ultra i l’agressió amb un ou que ha patit una de les participants.

L'Aplec continua demà dissabte, amb una jornada farcida d'activitats que proposa aquesta entitat que potencia la cultura i la llengua valencianes. La jornada comença amb una excursió a les trinxeres de Bétera, i acabarà amb un concert, i inclourà tallers, gimcana, un dinar popular i un correfocs.  

També et pot interessar

stats