Manifestació multitudinària a València per a reivindicar el 25 d'abril

"País Valencià: llengua, cultura i futur" ha sigut el lema elegit enguany per a protestar en contra de les polítiques del Consell

Capçalera de la manifestació del 25 d'abril a València
Capçalera de la manifestació del 25 d'abril a València / À Punt NTC

"País Valencià: llengua, cultura i futur". És el lema que s'ha elegit enguany per a la manifestació que commemora la diada del 25 d'abril. Milers de persones, segons Acció Cultural del País Valencià, han començat el recorregut entorn de les 18 hores d'este dissabte des de la plaça de Sant Agustí del Cap i Casal, amb el final del trajecte previst a la plaça d'Amèrica.

Acció Cultural del País Valencià, entitat convocant de l'acte, manifesta que les reivindicacions se centren en quatre eixos principals per "les propostes legislatives que han presentat el PP i Vox": "La lluita pels drets lingüístics, per la memòria democràtica i per l’antifeixisme, per una educació garantida en valencià i per uns mitjans de comunicació públics, independents i en la nostra llengua".

"Hui 25 d'abril comencem les primeres mobilitzacions contra este govern d'extrema dreta que està creant un discurs d'odi que està penetrant en la societat i que està perseguint les entitats que treballem lliurement per la llengua, la cultura i el futur. I nosaltres cridem a la mobilització contínua des de hui per a lluitar contra les infames lleis que han presentat i per a preservar la democràcia i els drets civils i polítics", ha declarat Anna Oliver, presidenta d'Acció Cultural del País Valencià.

Altres entitats que s'han pronunciat i que han animat la ciutadania a mobilitzar-se són Escola Valenciana, amb l'eslògan "Davant l’atac a la llengua del govern de PP i Vox, ens plantem pel valencià"; Plataforma per la Llengua, amb "La llengua no es toca", i Intersindical Valenciana amb "Sí al valencià, sí al país".

Celebració de l'Any Estellés

Al matí, en el context de la commemoració del 25 d'abril, s'ha celebrat al teatre Olympia un acte d'homenatge a Vicent Andrés Estellés en el seu vessant més polític.

En l'acte han intervingut el cantautor Andreu Valor, que ha musicat Estellés, i Francesc Anyó i Borja Puchol, que han recitat diversos poemes de l'escriptor de Burjassot. A més, també han parlat altres figures públiques com Dolors Pedrós, presidenta del Consell Valencià de Cultura, i Anna Oliver, presidenta d'Acció Cultural del País Valencià.

També et pot interessar

stats