Com podem estalviar aigua? Alguns dispositius per a evitar el malbaratament

Les empreses s'han posat les piles i comencen a inventar components per a reduir-ne el consum substancialment

Maneres d'estalviar aigua en temps de sequera / Shutterstock

Cada persona gasta al dia de mitjana 133 litres d'aigua al dia. Una realitat que podem revertir, especialment ara, en temps de sequera. Per això, cada vegada hi ha al mercat nous utensilis que poden ajudar-nos a fer un ús i despesa responsable d'aquest bé preat.

En una dutxa gastem entre 35 i 70 litres d'aigua, i en un bany, 200 litres. Si estirem la cadena del vàter, se'n van altres deu litres. Un rentaplats consumeix entre díhuit i cinquanta litres, i llavar-se les mans amb l'aixeta oberta o tancada redueix la despesa de dotze a un i mig. Uns números que es poden reduir substancialment si comptem amb els components adequats.

“Podem instal·lar un airejador, que s’encarrega de mesclar l’aigua amb l’aire”, explica Vicente Soler, director comercial d’IMEX Products. Per a Rafael Rodrigo, director d’Idi Smartwater, aquests components haurien de ser obligatoris a totes les cases. “Un d’aquests airejadors redueix el consum d’una aixeta en més del 40%, parlem d’un component que només costa tres euros”, expressa. 

També ens mostra l’aixeta en dues posicions per a regular la quantitat d’aigua que ix, una senzilla aplicació que permet “estalviar entorn del 15% de l’aigua”.

Rodrigo és l'inventor de l'SmartWater, un dispositiu electrònic que controla la temperatura de l'aigua. La prepara perquè estiga calenta i t'avisa perquè òbrigues l'aixeta quan ja està a la temperatura desitjada. Mentrestant, l'aigua freda es destina a altres usos com, per exemple, la cisterna del vàter, el reg o omplir la piscina.

Les empreses s'han posat les piles i comencen a inventar nous dispositius per a evitar el malbaratament d'aigua a les cases, perquè cada gota compta davant els efectes del canvi climàtic.

També et pot interessar

stats