Malalts de migranya demanen espais de treball preparats per a aquesta patologia

Més de mig milió de persones a la Comunitat Valenciana pateix aquest mal de cap intens

Una pacient en una consulta mèdica / À Punt NTC

Al voltant del 12% de la població, aproximadament una de cada set persones, pateix migranya. Això fa que pràcticament en totes les empreses hi haja persones que pateixen migranyes. Davant aquest escenari, associacions de malalts demanen que els espais de treball estiguen preparats per aquests mals de cap intensos.

Més de mig milió de persones a la Comunitat Valenciana pateix migranyes, un mal de cap molt intens que resulta incapacitant. Un trastorn, en molts casos, hereditari, que afecta tres voltes més dones que homes. Malgrat ser una de les malalties més comunes, és de les més desconegudes i ignorades socialment; tant, que alguns amaguen els episodis en l'entorn personal i també en el treball. “A vegades plore de desesperació per saber tot el que estic fent per a tractar de previndre-ho, i encara així em fa mal”, assegura la directora executiva de l’Aliança Europea de la Migranya, Elena Ruiz. 

En el Dia Mundial de la Migranya, aquesta associació de pacients promou que es creen espais de treball que ajuden a pal·liar episodis de migranya, però també a previndre'ls. “Fer ambients laborables on els treballadors puguen descansar o on s’eliminen estímuls externs pot fer que es reduïsquen els atacs de migranya o no siguen tan accentuats”, explica el cap de la Unitat de Mal de Cap de l’Hospital La Fe de València, Samuel Díaz. 

Actualment, la migranya és la segona causa de baixa laboral, segons l'Organització Mundial de la Salut.

També et pot interessar

stats