El mal ús de l'aire condicionat i l'onada de calor disparen els refredats

Veus expertes aconsellen evitar els canvis bruscos de temperatura a l'estiu i hidratar-se constantment

El mal ús de l'aire condicionat dispara els refredats

L'aire condicionat s'ha convertit aquest estiu en un dels companys més apreciats i buscats, siga a casa o en bars i comerços. La calor castiga i molts el veuen com el millor aliat per a combatre les elevades temperatures. Però té una contrapartida, ja que un ús inadequat o excessiu pot derivar en patologies com ara constipats, faringitis, laringitis o afonies. 

En les últimes setmanes les consultes per malalties respiratòries s'han disparat i les farmàcies, per la seua banda, veuen com pugen les vendes de medicaments sense recepta per a tractar aquest tipus d'afeccions. Sobretot xarops, assenyalen en À Punt NTC.

El que ocorre és que el fred que expulsen aquests aparells ocasiona alteracions en els sistemes de defensa naturals del nas i la gola. "Els canvis de temperatura sempre afecten, el cos ha d'actuar ràpid per a graduar-se i hi ha qui no respon bé davant aquestes situacions", explica María Elena Puzzi, metgessa del grup Vithas. 

Per a evitar visites a l'ambulatori no desitjades, especialment en vacances, veus expertes aconsellen evitar els canvis bruscos de temperatura i hidratar-se constantment. I no abaixar la guàrdia, especialment ara que la mascareta ja no és obligatòria i els virus respiratoris tornen a circular lliurement. 

Tant el Col·legi de Farmacèutics com els sanitaris demanen consultar amb el metge de capçalera per a diferenciar entre un simple constipat i símptomes més greus. I en cap cas automedicar-se.

També et pot interessar

stats