La majoria de la població valenciana vacunada pensa que el risc de contagiar-se de Covid és baix

Segons una enquesta de la Generalitat, augmenta l'optimisme i l'interés per les activitats d'oci i cultura entre els joves immunitzats

Joves després de vacunar-se
Joves després de vacunar-se / À Punt NTC

El Programa Valencià d'Investigació sobre la vacuna contra la Covid-19 de la Generalitat ha realitzat una enquesta postvacunació, 42 dies després de la primera dosi de qualsevol de les vacunes. Els resultats obtinguts destaquen la confiança de la ciutadania en la protecció i la cobertura que ofereix la vacuna davant de la malaltia, ja que el 93,2% de la població enquestada considera que el risc de desenvolupar la malaltia és baix.

Així mateix, l'enquesta també mostra l'optimisme de la població vacunada respecte al futur immediat i la seua disposició a emprendre diverses activitats d'oci i cultura.

La directora general d'Anàlisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer, s'ha mostrat satisfeta perquè “la immensa majoria de persones són més optimistes respecte al futur des de l'inici de la vacunació”.

El Programa Valencià d'Investigació sobre la vacuna contra la Covid-19, que es desenvolupa en diverses fases, ha realitzat 10.438 enquestes corresponents a la quarta ronda de sondejos, en la qual es pregunta sobretot per les expectatives i els comportaments després de la vacunació.

Expectatives de les persones vacunades

Pel que fa a les expectatives fins a finals d'any, la majoria de la població enquestada (81,6%) és més optimista que abans de la vacunació.

Respecte als llocs o activitats als quals estarien disposats a assistir després d'estar vacunats, les respostes més freqüents són viatjar per turisme (52,9%), sopar a l'interior d'un restaurant (47,4%), anar al teatre o cinema (40,3%), allotjar-se en un hotel (25,2%) i fer ús del transport públic (21,8%). A més, un 20% assenyalen que anirien a un esdeveniment multitudinari en un espai tancat i un 6,3% aniria a una discoteca.

No obstant això, el percentatge d'"optimistes" va descendir sols del 86,7% al 80,0% entre la segona quinzena de maig i la segona de setembre, malgrat l'important repunt de la incidència acumulada en la població durant l'estiu.

Quant a la percepció del risc, el 72,3% creuen que després de la vacunació el risc d'emmalaltir greument per Covid-19 és molt baix o inexistent, un 16,8% creuen que aquest risc ha baixat, però encara existeix, i un 4,1% consideren que el risc és baix, però els preocupa contagiar altres persones no vacunades.

En total, el 93,2% de persones consideren que el risc de desenvolupar Covid-19 greu després de la vacunació és baix, mentre que un 6,8% creu que mantenen un risc important.

També et pot interessar

stats