El Maestrat i els Ports, en avís groc per vent de fins a 85 quilòmetres

A Tírig i a Sant Mateu es registren ràfegues pròximes al centenar de quilòmetres per hora a causa del fort vent de mestral

Imatge aèria de Tírig, a l'Alt Maestrat, un dels municipis on des de primera hora de dimarts noten la frescor que deixa el mestral
Imatge aèria de Tírig (Alt Maestrat) un dels municipis on des de primera hora de dimarts noten la frescor que deixa el mestral / Facebook Ajuntament de Tírig

El vent fresc bufarà amb força aquest dimarts i també durant les primeres hores de dimecres en les comarques més septentrionals del territori. De fet, l’Agència Estatal de Meteorologia, l’Aemet, ha decretat l’avís groc per vent, que pot arribar als 85 quilòmetres per hora, encara que de manera puntual podrien assolir-se els 90 o 100 quilòmetres, d’acord amb les previsions d’Aemet. El vent, que vindrà de mestral, incrementarà la sensació de fred.

Les comarques on bufarà amb més força seran el Maestrat i els Ports. Allà s’esperen registres de fins a 85 quilòmetres per hora, però en algunes localitats ja han tingut ràfegues màximes que freguen el centenar de quilòmetres, segons els observatoris de l’Associació Valenciana de Meteorologia, Avamet.

Així, a Tírig el vent és de 98 quilòmetres i a Sant Mateu de 92, d’acord amb els registres d’Avamet. També significatives, encara que en menor mesura, han sigut les ràfegues màximes detectades a Bel (89 km) o a Xert, Xodos i Vilar de Canes, on s'han registrat 87 km.

Aquests registres es podran superar al llarg de la jornada, sobretot durant la matinada i les primeres hores de sol de dimecres. Per això al Maestrat i als Ports s’espera una jornada fresqueta, tot i que les màximes, en les hores centrals del dia seran de 18 o 20 graus, durant la nit el mercuri podrà baixar fins als 10 graus, com ha fet la matinada d’aquest dimarts.

L’Aemet ha decretat en aquestes comarques l’avís groc, que es mantindrà fins al migdia de dimecres. Tot i les xifres màximes que pot deixar el vent en les comarques del nord, no es tracta de registres extraordinaris per a aquesta zona, on la posició geogràfica i l’orografia deixen sovint jornades ventoses. 

També et pot interessar

stats