Madrid no penjarà la bandera multicolor a l’Ajuntament en la setmana de l’Orgull

L’alcalde argumenta que una sentència del Suprem prohibeix col·locar als edificis públics insígnies que no siguen oficials

La bandera LGTBI, en la part esquerra de la façana de l’Ajuntament de Madrid, en una imatge de 2019
La bandera LGTBI, en la part esquerra de la façana de l’Ajuntament de Madrid, el 2019 / Jesús Hellín (Europa Press)

La bandera multicolor, símbol de la diversitat sexual, no onejarà a l’Ajuntament de Madrid durant la setmana de l’orgull LGTBI. Per a justificar la seua negativa a penjar aquest símbol a la façana del consistori, l’equip de govern s’aferra a una sentència del Tribunal Suprem, que prohibeix col·locar banderes que no siguen oficials en l’exterior d’edificis públics. 

"L’any passat ja es va complir la sentència del Suprem per unanimitat de l'equip de govern, que ens van assessorar i ens va dir que no es podia penjar la bandera. No hi ha hagut canvi de doctrina del Tribunal Suprem i sembla difícil que puguem penjar la bandera, la qual cosa no vol dir que no hi col·laborarem", ha afirmat l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida. 

No obstant això, i per la polèmica generada per aquesta decisió, l’ajuntament madrileny ha consultat els seus serveis jurídics per saber si és adient o no col·locar la bandera multicolor en la façana del palau de Cibeles la setmana de l'Orgull amb l'objectiu de tindre la "seguretat absoluta" que la seua interpretació és l'adequada i "donar per resolt un debat d'aquells que volen patrimonialitzar la causa LGTBI".

"En vista a la polèmica que s'ha generat, i per la controvèrsia, el que volem és tindre l'absoluta seguretat jurídica que la interpretació és l'adequada i donar per resolt un debat d'aquells que volen patrimonialitzar causa LGTBI i no coincideixen amb ells", afirmava l'alcalde de la capital.

També et pot interessar

stats