Tots contra la UEFA per la prohibició de la bandera multicolor a l'Allianz Arena

El Barça o l'Ajuntament de Munic s'han posicionat en contra de la decisió

El Allianz Arena il·luminat amb la bandera multicolor
L'Allianz Arena il·luminat amb la bandera multicolor

La prohibició de la UEFA d'il·luminar l'Allianz Arena amb la bandera multicolor durant el partit de l'Eurocopa que enfrontarà les seleccions d'Alemanya i Hongria està travessant fronteres i provocant tota una allau de reaccions. La UEFA no va accedir a la petició, al·legant que els seus estatuts l'obligaven a ser neutral en l'àmbit polític i en el religiós.

Per això, les primeres reaccions ja han vingut des del FC Barcelona, que a través de les xarxes socials, s'ha posicionat a favor de la comunitat LGBTI amb una foto en què mostrava el seu escut amb un fons de la bandera multicolor i en què han manifestat un clar missatge que diu "Orgull i respecte".

Per la seua banda, el president de l'equip que juga a l'Allianz Arena, el Bayern de Munic, ha afirmat que li haguera agradat que s'il·luminara l'estadi amb la bandera de l'arc de Sant Martí durant el partit. "La tolerància i la diversitat són valors que defensa la nostra societat i que defensa el Bayern", ha sentenciat.

També l'alcalde de Munic, Dieter Reiter, s'ha manifestat en contra de la decisió. Per aquest motiu, el primer edil ha anunciat que il·luminarà l'Ajuntament de la ciutat, una nòria i la torre de telecomunicacions de la capital bavaresa.

Finalment, aquest assumpte també ha arribat fins a les altes institucions europees. De fet la secretària d'Estat per a la Unió Europea de Portugal, Ana Paula Zacarias, país que ocupa la presidència del Consell de la UE, ha assegurat aquest dimarts que la bandera amb els colors de l'arc de Sant Martí, que representa el col·lectiu LGTBI, "és una manera d'unir la diversitat"

També et pot interessar

stats