Madrid eleva a 23 els possibles casos de pigota del mico

Les primeres investigacions apunten que la malaltia s’ha transmés per contacte amb mucoses durant les relacions sexuals

El conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero, en imatge d'arxiu
El conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero, en imatge d'arxiu / Europa Press

La Comunitat de Madrid ha detectat 23 possibles casos d'infecció per pigota del mico, que en aquests moments es troben en estudi en coordinació amb el Centre Nacional de Microbiologia, per a confirmar el diagnòstic.

Durant el matí d'aquest dimecres, la Conselleria de Sanitat havia informat que havia detectat huit possibles casos d’aquesta malaltia, que aquesta vesprada s'han elevat a 23.

De manera general, la transmissió es produeix per via respiratòria, però, per les característiques dels casos sospitosos d'infecció, apunten que ha sigut per contacte amb mucoses durant les relacions sexuals, tal com ha informat en un comunicat la Conselleria de Sanitat madrilenya.

Els casos sospitosos en estudi evolucionen positivament 

També coneguda com a monkeypox, és una malaltia molt poc freqüent, que generalment es presenta amb febra, miàlgia, adenopatia (inflamació als ganglis) i erupció a les mans i cara, similar a la varicel·la.

Les persones en estudi evolucionen positivament i estan aïllades cada una al seu domicili, encara que s'ha de mantindre una vigilància estreta, ja que poden arribar a requerir ingrés hospitalari.

La Direcció General de Salut Pública està a l'espera del resultat de les proves de laboratori i avaluant el paper de la vacuna de la pigota per al control de la transmissió, així com l'ús d'antivirals, en cas de ser necessaris. També està fent la investigació epidemiològica als afectats i identificant els possibles contactes.

També et pot interessar

stats