Els llums dels vehicles d’emergències canvien el taronja pel blau

El nou reglament general de vehicles equipara la norma espanyola al marc legal de la majoria dels estats de la Unió Europea.

Els llums dels vehicles d’emergències canvien el taronja pel blau
Els llums dels vehicles d’emergències canvien el taronja pel blau

El senyal lluminós de les ambulàncies, els vehicles de bombers i de protecció civil serà blau, el nou color de pas prioritari. El nou reglament general de vehicles equipara la normativa espanyola a la de la majoria dels estats de la Unió Europea per a consolidar un marc legal comú i evitar confusions quan els serveis d‘emergència travessen la frontera. El color taronja que lluïen abans queda reservat per alertar dels vehicles lents, que constitueixen un obstacle a la via.

Les matrícules posteriors dels taxis, també en blau

El nou reglament també tenyirà de blau les matrícules posteriors dels taxis i els vehicles de transport amb conductor (VTC), i de blanc els caràcters. Fins ara, les rotatives blaves estaven restringides a l’ús exclusiu de la Policia i la Guàrdia Civil.

La mesura facilitarà la identificació policial en cas d’infraccions, com les parades irregulars al carrer a l‘espera d‘un servei, i també per part dels usuaris, a l’hora de triar un vehicle de transport.

Dos anys per a efectuar els canvis

L’ordre ministerial que reforma el reglament de vehicles va publicar-se el 27 de juliol al BOE i estableix un termini de dos anys a partir d’aquesta data per a escometre els canvis als vehicles afectats.

La unificació dels colors dels lluminosos ha sigut una reclamació reiterada dels òrgans de les administracions públiques associats a les emergències, el Defensor del Poble i diversos grups del Congrés, que havien presentat diverses proposicions no de llei en aquest sentit.

També et pot interessar

stats