Llum verda per a instal·lar els depòsits de combustible al port d'Alacant

L'última paraula la tindrà l'Ajuntament que ja ha anunciat una possible impugnació via judicial.

Llum verda per a instal·lar 6 depòsits de combustible al port d'Alacant

Llum verda a la instal·lació de depòsits de combustible al port d'Alacant després que s'haja modificat la concessió de Terminales Marítimes del Sureste als molls 19 i 21 per al moviment de combustible en sis depòsits de 11.000 metres cúbics. Aquesta decisió s'ha aprovat després de desatendre les vora 1.300 al·legacions veïnals presentades davant de l'Autoritat Portuària d'Alacant que demanaven aturar aquest projecte. De fet, només han fet cas de dos d'aquests escrits, que proposaven impulsar un estudi d'integració paisatgística i un pla interior marítim.

Ara l'última paraula la tindrà l'Ajuntament. L'alcalde de la ciutat, Luis Barcala, ha reiterat el seu rebuig a la ubicació dels depòsits a la zona portuària. L'edil ha anunciat una possible impugnació via judicial. Paral·lelament, també ha mostrat la seua intenció d'obrir una via de negociació amb la concessionària dels terrenys per a permetre que es duguen a terme altre tipus d'activitats a la zona. Aquestes s'hauran d'ajustar millor al desenvolupament que tant l'Ajuntament com la Generalitat i el mateix port plantegen.

L'entitat portuària va rebre la sol·licitud de Terminales Marítimas del Sureste per a tramitar una modificació de la concessió a la zona sud del port, perquè se li permetera cedir l'ús d'una parcel·la de 14.500 metres quadrats a favor d'XC Business 90 SL. Aquesta companyia construirà i explotarà una instal·lació destinada a l'emmagatzematge i la distribució de combustibles al moll 19, amb sis depòsits i una capacitat màxima de 94.386 tones.

Les instal·lacions estaran situades a només 800 metres del nucli urbà i emmagatzemaran 700.000 metres cúbics de combustible. Grans quantitats que, en altres ports, estan allunyades entre dos i nou quilòmetres dels nuclis de població.

També et pot interessar

stats