Llum verda al desmantellament del forn de ciment gris de Bunyol

La Conselleria d'Emergència Climàtica ha autoritzat que la fàbrica continue l’activitat, amb la condició de reduir les emissions de CO2 anuals en més d’un milió de tones

Imatge d'arxiu de la fàbrica cimentera de Bunyol
Imatge d'arxiu de la fàbrica cimentera de Bunyol / À Punt NTC
23 d'octubre 2021 - 18:17

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha donat llum verda a desmantellar el forn de ciment gris de la fàbrica de Bunyol i ha autoritzat que continue l’activitat, amb el compromís adquirit amb la Unió Europea de reduir la combustió de petroli en unes 374.000 tones anuals, cosa que implica una rebaixa de més d'un milió de tones de CO2 anuals. D'aquesta manera també es donaria resposta als moviments veïnals en contra de les emissions contaminants de la fàbrica.

La companyia constructora Cemex, encarregada de mantindre l’activitat a la zona, farà operacions a les instal·lacions de la línia de ciment blanc, a la pedrera així com als laboratoris. L'empresa ja està en fase de desmuntatge de la línia de ciment gris. 

Durant el procediment administratiu que ha autoritzat aquest desmantellament, s'han estimat sis al·legacions de les associacions ecologistes i altres sis de l'empresa propietària. A més, s’ha previst la necessitat d'incorporar nous equips per a controlar les emissions a l'atmosfera.

Igualment, com a novetat, s'obliga la multinacional titular de l'explotació a fer anàlisis periòdiques de sòls en l'entorn, així com altres renovacions d'autoritzacions industrials similars del sector.

El procediment està actualment en fase de resolució, enfront del qual les parts que no hi estiguen conformes encara poden presentar un recurs de reposició davant de la Secretaria Autonòmica d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

També et pot interessar

stats