Cemex ven la cimentera de Bunyol a la multinacional turca Çimsa

El fabricant mexicà reduirà la seua presència industrial a Espanya a quatre fàbriques, enfront de les set que tenia fa un any.

Europa Press
Europa Press

La companyia mexicana Cemex ha acordat vendre la fàbrica de ciment blanc que té a Bunyol, en què actualment treballen més de 100 persones, a la multinacional turca Çimsa.

Aquesta operació que té lloc després que l'any passat la multinacional mexicana tancara dues de les seues plantes, la de Lloseta a Mallorca i la de Gádor, a Almeria, i acordara un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per a tota la plantilla.

El fabricant mexicà de ciments reduirà d'aquesta forma la seua presència industrial a Espanya a quatre fàbriques, enfront de les set amb què comptava fa un any. D'aquesta forma, es queda amb les plantes d'Alacant, Castillejo (Toledo), Alcanar (Tarragona) i Morata de Jalón (Saragossa).

En el cas de la transacció de la de Bunyol a l'empresa turca, el tancament de l'operació es preveu per a la segona meitat de l'any, una vegada que les dues empreses signen a l'acord de venda pròxim mes d'abril.

La venda de la fàbrica valenciana s'emmarca en l'acord que Cemex ha assolit per a vendre el negoci de producció de ciment blanc que té fora de Mèxic i dels Estats Units a Çimsa Çimento per un import de 180 milions de dòlars, uns 159 milions d'euros.

Cemex emmarca aquesta desinversió en l'estratègia que el grup va emprendre en 2018 per a "optimitzar" la seua cartera de negocis amb la finalitat de "concentrar-se en els actius més idonis per a créixer en l'actual context".

La multinacional destinarà els fons que obtinga d'aquesta venda a retallar deute, així com a altres finalitats corporatives.

També et pot interessar

stats